
Arda Ağırbaş
([email protected])
Lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık bölümünde; Yüksek lisans eğitimini Yaşar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Mimarlıkta Hesaplamalı Tasarım, Form Bulma Yöntemleri ve Dijital Üretim teknikleri üzerine araştırmaları devam etmektedir. 2015 yılından bu yana kurucu ortaklarından olduğu özel bir firmada mimarlık ve inşaat hizmetleri vermektedir.
– Izmir University of Economics (Architecture, 2014)
– Yasar University (Master, Architecture, 2019)

Zeynep Ünal
([email protected])
Lisans eğitimini 2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamladı. Eğitiminin ardından görev aldığı İstanbul’daki çeşitli mimarlık ofislerinde mobilya detayından havalimanı terminal binasına uzanan farklı ölçeklerdeki projelerin tasarım, uygulama ve yürütme aşamalarında 15 yılı aşkın çalışma tecrübesi bulunmaktadır. 2016 yılından bu yana Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde yarı zamanlı öğretim elemanı olarak ders vermektedir.
– Mimar Sinan University of Arts (Architecture, 2000)

Melis Varkal
([email protected])
Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümünde tamamladı. Lisans eğitiminden sonra Barselona’da mevcut yapıların sürdürülebilirlik kriteriyle yeniden tasarlanarak dönüştürülmesi üzerine projelerde çalıştı. Yüksek lisansını Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nde Konut ve Kent Çalışmaları üzerine tamamlayarak katılımcı süreçler üzerine odaklandı. 2013 yılında kurulan insan odaklı ve katılımcı kentsel çevreler için araştırma ve müdahale projeleri geliştiren Urban Tank derneğinin kurucu ortağıdır. Halen çalışmalarını kurucu ortağı olduğu ofisinin bünyesinde devam ettirmekte, yarı-zamanlı olarak öğretim görevliliği yapmaktadır.
– Middle East Technical University (Architecture, 2008)
– Erasmus University of Rotterdam (Master, Housing and Urban Studies, 2010)

Özge Başağaç
([email protected])
2001 yılında mimarlık, 2005 yılında Restorasyon derecesini ODTÜ’den aldı. Halen aynı okulda Kültür Varlıklarının Korunması programında doktora çalışmasını sürdürmektedir. Serbest mimar olarak arkeolojik alanlardan 20. yüzyıl yapılarına uzanan bir dönemi kapsayan çeşitli mimari koruma projelerinde görev almıştır. Araştırma konuları arkeolojik alanların korunması, mimari koruma, denizcilik kültür mirası ve deniz fenerleridir. Halen özel bir mimarlık şirketinde kurucu ve ortak olarak çalışmaktadır.
– Middle East Technical University (Architecture, 2001)
– Middle East Technical University (Master, Restoration, 2005)
– Middle East Technical University (PhD, Conversation of Cultural Heritage, Ongoing)

Özge Şahin
([email protected])
2004 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.Üniversiteden mezun olduktan sonra ,İzmir ve İstanbul’da çeşitli sayıda yerli ve yabancı firmalarda görev aldı. 2017 yılında İzmir’de kendi mimarlık ofisini kurdu .Aynı zamanda 2016 yılından itibaren Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak derslere katılmaktadır.
– Dokuz Eylül University (Architecture, 2004)

Pınar Kılıç
([email protected])
2007 yılında Trakya Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Lisans mezuniyetinden sonra İzmir’de çeşitli mimari ofislerde ve İyte Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2015 yılında doktora araştırması ile kazandığı Tübitak projesi kapsamında, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde (Akademie der bildenden Künste Wien) ziyaretçi akademisyen olarak bulunmuştur. Şuan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde devam etmekte olduğu ‘Transformation of the Spaces of Art: From Museum to Everyday Life’ başlıklı doktora tezi üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Sanat mekanları, sosyo-kültürel çalışmalar, sinema ve mimarlık üzerine çeşitli çalışmaları bulunmaktadır. 2017 yılından beri Yaşar Üniveristesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak bulunmaktadır.
– Trakya University (Architecture, 2007)
– İzmir Institute of Technology (Master, Architecture, 2010)
– İzmir Institute of Technology (PhD, Architecture, Ongoing)

Gizem Özmen
([email protected])
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 2004 – 2009 yılları arasında Şehir ve Bölge Planlama lisans eğitimini, 2007 – 2011 yılları arasında ise Mimarlık lisans eğitimini tamamladı. 2010-2013 yılları arası İstanbul, Melbourne ve İzmir’de farklı mimari proje bürolarında kamusal yapı tasarımdan, iç mekân tasarıma değişen bir ölçek aralığında, şantiye ve proje mimarı olarak çalıştı. Lisansüstü eğitimini, 2016 yılında Yaşar Üniversitesi’nde Mekân ve [Dijital] Kültür programında tamamladı. Prof. Dr. Gülsüm Baydar ile birlikte yürüttüğü “Şehirde Ölüm: İzmir’in Mezarlıkları” başlıklı tez çalışmasıyla, modernleşme ile birlikte kentte ölümün ve şehir mezarlıkların dönüşümünü inceledi. Mayıs 2018 itibariyle ise İzmirde kurucusu olduğu tasarım ofisi bünyesi kentsel tasarım, mimarlık ve iç mimarlık hizmetleri vermektedir.
– İstanbul Technical University (Architecture, 2011)
– Yaşar University (Master, Architecture, 2016)

Didem Doydu Çetinel
([email protected])
Lisans eğitimini 2000-2005 yılları arasında İzmir Yuksek Teknoloji Enstitusunde tamamladıktan sonra çeşitli mimari ofislerde deneyim kazandı ve büyük ölçekli santiyelerde saha mimarı olarak görev aldı. 2009 yılından beri şirket ortağı oldugu mimari ofisinde proje faaliyetlerini sürdürmektedir. Çalışma alanlarını otel, hipermarket tasarımı, endustriyel yapılar ile beraber, ticari ve konut yapıları ve iç dekorasyon projeleri oluşturmaktadır. 2016 yılı güz donemi itibari ile Yasar Universitesinde yari zamanlı olarak çalişmaktadir.
– Izmir Institude of Technology (Architecture, 2005)

Aysu Püskülcü Aydın
([email protected])
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde 1998 yılında Lisans ve 2001 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Mezuniyeti sonrasında 2 yıl bir mimarlık bürosunda mimar olarak çalışmış, 2000-2010 yılları arasında bir inşaat firmasında proje müdürlüğü yapmıştır. Akademik görevine 2011 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak başlamış ve 2016 yılına kadar aynı kurumda çalışmıştır. Halen Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde doktora eğitimine devam etmektedir. 2016 yılından itibaren Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim elemanı olarak çalışmaktadır.
– Middle East Technical University (Architecture, 1998)
– Middle East Technical University (Master, Architecture, 2001)
– Gazi University (PhD, Architecture, Ongoing)

Dr. Berna Yaylalı Yıldız
([email protected])
Mimarlık alanında doktora derecesine sahibim (İYTE), lisans ve yüksek lisans eğitimimi ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde tamamladım. Lisans eğitimimin hemen ardından Ankara’da mimarlık ofislerinde mimar olarak çalıştım. 2012 yılında TUBITAK Doktora bursuyla (2214 Bideb) Utrecht Universitesi’nde çalışmalarıma devam ettim, İYTEve İzmir Ekonomi Universitesi’nde araştırma görevlisi çalıştım. Doktora sonrası, çeşitli üniversitelerin Mimarlık Bölümlerinde çalıştım. 2018 yılında bir Reklam Ajansı’nda tasarımcı olarak görev aldım. Yüksek lisansta İstanbul’un mekansal dönüşümü ve modernleşmesi alanında çalıştım, doktora tezim ise üniversite kampüslerinin mekansal organizasyonu ve kamusal alanların tasarımı alanındadır. Doktora sonrası bir araştırma ekibi ile İzmir’in kentsel dönüşümü ve mülteciler üzerine çalışmalar gerçekleştirdik, bu alanda BAP ve Newton Fund’dan destek bursları kazandık. Akademik araştırma alanı kamusal alanlar, üniversite kampüsleri ve mekan dizim analizidir.
– Middle East Technical University (Architecture, 2005)
– Middle East Technical University (Architecture, 2008)
– Izmir Institude of Technology (PhD, Architecture, 2014)