Şehirde Bulmaca Yarışı Kazananları – Yaşar Üniversitesi

Şehirde Bulmaca Yarışı Kazananları

kent-bulmaca
Mimarlar Odası İzmir Şubesi, gerçekleştirdiği Mimarlık Haftası kapsamında, genç mimarlara kent bulmacası etkinliği düzenledi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, gerçekleştirdiği Mimarlık Haftası kapsamında, genç mimarlara kent bulmacası etkinliği düzenledi. Kültürpark’ın dört yanına yayılan mimar adayları, verilen ipuçlarından doğru sonuca ulaşmak için heyecanlı ve tempolu bir yarışa katıldı. İzmir’in genç mimarları Kültürpark’ın dört yanına dağılarak mekan bulmacası oynadı. Gençler kentin bu eşsiz alanını tüm detaylarıyla tanıdı.

Proje yürütücüleri Ahenk Yılmaz ve Ali Okan Yılmaz öncülüğünde 3’er kişilik 10 ekip ile gerçekleşen hazine avı formatındaki ‘kent bulmacası’ büyük ilgi gördü. ‘Kentte Mekan Bulmacası’ yazılı tişörtler giyen gençlere, Kültürpark haritaları ile her vardıkları yerde ipuçları verildi. ‘Kubbesi var cami değil, kulesi var minare değil’, ‘60’larında genç kızlarız görenleri hala hayran bırakırız’ gibi ipuçları verilen gençlerden 3 saat içinde doğru sonuca ulaşan gençler ödüllendirildi.

Kent bulmacasını Yaşar Üniversitesi mimarlık öğrencileri Esra Karatepe, Ümran Aklıkve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Şerife Yağmur Konuk’un oluşturduğu ekip kazandı.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, kente mal olmuş mekanların yaşanılabilir kılması için gençlerle buluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, bu tür organizasyonları İzmir genelinde sürdüreceklerini vurguladı. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Alpaslan, “Amacımız kentin özel mekanlarını mimarlık öğrencilerine keyifle benimsetmek” dedi.

Kentte heyecanlı yarış