Öğrenci Temsilciliği Seçimleri Duyurusu – Yaşar Üniversitesi

MİMARLIK FAKÜLTESİ & MESLEK YÜKSEKOKULU

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ

SEÇİMLERİ DUYURUSU

“Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği” ve “ Yaşar Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi” gereğince Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrenci temsilciliği seçimleri aşağıda belirtilen kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrenci temsilcilerinin mezun olmaları sebebiyle seçimler sadece Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri arasında gerçekleştirilecektir.

• Bölüm/Program/Anabilim Dalı/Anasanat Dalı öğrenci temsilcilikleri seçimlerinde, seçimin sonuçlanabilmesi için birinci tur seçimlerde seçimin yapıldığı Bölüm/Program/Anabilim Dalı/Anasanat Dalında kayıtlı öğrencilerin en az %60’ının, birinci turdaki oyların üzerine birikimli olarak yapılacak ikinci tur oylamada ise en az %50’sinin seçime katılması şarttı İlk iki turda seçim sonuçlanmaz ise birikimli olarak yapılacak üçüncü tur oylamada katılma yüzdesi şartı aranmaz.
  • Adayların başvurularını, Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü e-posta adresine ([email protected]) üniversitenin öğrencilere vermiş olduğu e-posta adresi (öğrencinumarası@stu.yasar.edu.tr) ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Tur, 2. Tur ve 3. Tur Seçimler internet üzerinden gerçekleştirilecektir.
  • Öğrenciler Yaşar ID bilgileri ile seçim sistemine giriş yapabilecekler ve oy kullanabileceklerdir. Her öğrenci 1 oy kullanma hakkına sahip olacaktır.

MİMARLIK FAKÜLTESİ & MESLEK YÜKSEKOKULU

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ SEÇİM TAKVİMİ*

01 – 04 Aralık 2020 Mimarlık Fakültesi & Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Seçim Duyurusu
07 Aralık 2020 Başvuru Son Tarihi

(Sağlık Kültür Spor Müdürlüğüne e-posta adresine ([email protected]) , kişisel üniversitenin vermiş olduğu e-posta adresinden (öğrencinumarası@stu.yasar.edu.tr)  )

08 Aralık 2020 Aday Kontrol

09 – 13 Aralık 2020 Aday Öğrencilerin Kendini Tanıtma Süreci

14 Aralık 2020 1.       Tur Seçim

15 Aralık 2020 2.       Tur Seçim

16 Aralık 2020 3.       Tur Seçim

*  Üniversite gerekli gördüğü takdirde seçim takviminde değişiklik yapabilir.