Bruno Taut’un Yapıları Üzerine – Yaşar Üniversitesi

Bruno Taut’un Yapıları Üzerine

Almanya’nın Türkiye Dış Temsilcilikleri, Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen, Alman Mimar Bruno Taut’un çalışmalarının yer aldığı sergi ve panele sizleri davet etmekten mutluluk duyarız.

Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Dr. Giorgio Gasco tarafından kürate edilen Tematik Sergi1-10 Aralık tarihleri arasında Mimarlar Odası’nda ziyarete açık olacaktır. Sergi, küratör ekibi tarafından düzenlenen bir dizi mimari çizimi ve çeşitli arşiv kaynaklarından türetilmiş, orijinal belgelerin çoğaltmalarını içermektedir (Bruno Taut Sammlung-Akademie der Künste, Berlin; Bruno Taut koleksiyonu–Waseda Üniversitesi Kütüphanesi/Iwanami Shoten, Tokyo; Salt Araştırma Arşivi, İstanbul; Vekam, Ankara). Tematik sergi, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından kürate edilen “Bruno Taut İzmir’de: Cumhuriyet Kız Enstitüsü ve Kültür Pavyonu (1937-1938)” başlıklı yan sergi ile desteklenmektedir.

Panel tartışması 2 Aralık Cumartesi günü, İzmir Mimarlar Odası seminer salonunda saat 14:30’da başlayacaktır. Panelde konuşmacı olarak Dr. Paola Ardizzola (Cardiff Metropolitan Üniversitesi, Cardiff), Prof. Dr. Gülsüm Baydar (Yaşar Üniversitesi, İzmir), Cemre Birand (Gazeteci ve Yazar, İstanbul), Claudia Haas-Prandolini (Baukulturelle Vermittlung, Hamburg) yer alacaktır. Panel Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Giorgio Gasco tarafından yönetilecektir.